Założycielem firmy jest Krzysztof Zieliński, który swoją karierę z rzeźnictwem rozpoczął w roku 1994, w Gminnej Spółdzielni (GS) w Nowym Tomyślu, ale pierwsze kroki stawiane w rzeźnictwie odbywały się u boku dziadka, który przekazywał wnukowi swoją wiedzę, receptury i tajniki wspaniałych, tradycyjnych wędlin, doświadczenie i wiedzę zdobytą w ten sposób dzisiaj wykorzystuje w swoim zakładzie o nazwie ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO KRZYSZTOF ZIELIŃSKI.
Zakład Przetwórstwa Mięsnego Krzysztof Zieliński mieści się w zachodniej części wielkopolski, w gminie Rakoniewice w malowniczej wsi o nazwie ”WIOSKA”. Siedziba firmy znajduje się w promieniu 27 km od autostrady A2 na odcinku Nowy Tomyśl – Rakoniewice.
Posiadamy sieć własnych sklepów firmowych oraz flotę samochodów wyspecjalizowanych do sprzedaży wędlin i mięsa. Od narodzin firmy cały czas poszerzamy zasięg dostępności naszych wędlin, poprzez sklepy firmowe, auto sklepy oraz naszych partnerów biznesowych. Nasze sklepy charakteryzuje szeroki wybór tradycyjnych wędlin i mięsa, atrakcyjne ceny oraz miła i zawsze skora do pomocy obsługa. Posiadamy własną flotę pojazdów, którą dostarczamy państwu codziennie dostawy towarów do sklepów, co oznacza, że wędliny i mięso są zawsze najwyższej jakości.
Produkujemy wysoką gamę wędlin, w oparciu o sprawdzone, tradycyjne receptury i naturalne surowce. Na taką produkcję pozwala nam wysoko wykwalifikowana i doświadczona kadra pracowników, która aktywnie uczestniczy w różnego rodzaju szkoleniach, zdobywając nową wiedzę i doświadczenia. Właściciel zadbał o znakomite wyposażenie i nowoczesne zaplecze techniczne zakładu ZPM Zieliński. Firma przykłada dużą wagę do dbania o środowisko w związku z czym, w zakładzie zastosowano odnawialne źródła energii. Od wielu lat naszą dewizą jest to, aby zaspokoić najbardziej wyszukane gusta i potrzeby naszych klientów. ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO KRZYSZTOF ZIELIŃSKI cały czas wytycza sobie nowe standardy jakości.
ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO KRZYSZTOF ZIELIŃSKI JEST POD STAŁYM NADZOREM PAŃSTWOWYCH SŁUŻB WETERYNARYJNYCH. Firma ma wdrożony system HACCP. Do realizacji jego celów stosuje procedury zgodne z zasadami BHP, są to zasady, które umożliwiają prowadzenie dobrej praktyki produkcyjnej oraz higienicznej. DBAJĄC O HIGIENĘ I JAKOŚĆ OFEROWANYCH PRODUKTÓW NIEUSTANNIE BADAMY JE W WYSPECJALIZOWANYCH LAOBORATORIACH, KTÓRE POSIADAJĄ CERTYFIKAT ISO 9001:2008. Zakład Przetwórstwa Mięsnego Krzysztof Zieliński cały czas pracuje na rzecz gwarancji bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.